Aeroobikasõber avas oma stuudio

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maerobicu asutaja Margit Oksa sõnul hakatakse stuudios pakkuma treeninguid, kus muu hulgas võetakse kasutusele eri raskusega kangid.
Maerobicu asutaja Margit Oksa sõnul hakatakse stuudios pakkuma treeninguid, kus muu hulgas võetakse kasutusele eri raskusega kangid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandlanna Margit Oksa käis aastaid iga päev aeroobikatrennis. Lõpuks kasvas õhin nii suureks, et harrastajast sai treener ning ta avas omaenda aeroobikastuudio.

«See stuudio on tegelikult veel praegugi minu suur hobi,» sõnas Margit Oksa, kui DayOffi kaubamaja esimesel korrusel äsja avatud aeroobikasaalis tuled põlema lülitas. «Minu põhitöö on teine: olen väikeettevõttes juhiabi.»

Oma stuudio avamiseni viis Margit Oksa sündmuste ja kokkusattumuste jada, mis on talle endalegi ootamatult teinud ta väga õnnelikuks.

«Käisin aastaid aeroobikas, nii ühe kui teise treeneri juures. Lõpuks tundsin, et mul hakkas nendes tundides igav — tahtsin midagi enamat!» jutustas ta.

«Tegelikult meeldib mulle väga ise kavasid koostada, kuid trennis ma seda teha ei saanud,» selgitas ta. «Olen väiksest peale unistanud tantsuõpetajaks saamisest, käinud tantsuringides ja mõelnud ise liikumisi välja. Aga ma ei arvanud, et see unistus võib täituda.»

Uudishimu ajas õppima

Margit Oksa käis trennis iga päev, vahel lausa kaks korda päevas ja hakkas endale sellega juba liiga tegema. Treeneriameti juurde juhatasid teda ka pojad, kes osalevad mitmes trennis.

«Vaatasin Eesti võimlemisliidu treenerite koolituse programmi ja märkasin, et seal käsitletakse huvitavaid teemasid. Leidsin, et nii enda kui laste pärast oleks tarvis teada, kuidas õigesti treenida. Nii otsustasingi koolitusele minna.»

Koolitus osutus väga põnevaks ning selle lõpuks sooritas ta ka aeroobikatreeneri kutseeksami.

Margit Oksa on osalenud veel mitmel täienduskoolitusel ning suvel tegi ta läbi zumba instruktorite õppuse. See on Eestis alles uus emotsionaalne fitnessprogramm, mis põimib Ladina-Ameerika tantsude, kõhutantsu, hiphopi, kantri ja teiste tantsude elemente ning lihaskoormust tõstvaid aeroobikaelemente.

«Ühitasime perereisi sellega, et saaksin osaleda Šveitsis Zürichis korraldataval instruktorite koolitusel. Olin seal Eestist ainukesena,» kõneles Oksa. «Sain kinnitust, et zumba on väga vahva aeroobikastiil, ning otsustasin sügisest Viljandis seda treeningut korraldama hakata.»

Septembrikuust asuski ta Kaalu tänaval Linna tantsustuudios zumba tunde andma.

«Sinna tuli uudistama väga palju naisi ja mulle veidi ootamatult jäidki nad treeningutes käima,» jutustas Oksa. «Olin täiesti üllatunud: ma ei teadnud, et Viljandis on nii palju toredaid ja temperamentseid naisi! Tänu sellele treeningule olen saanud enda ümber vahva seltskonna ja see ongi innustanud mind edasi toimetama.»

Stuudio oma soovi järgi

3. jaanuarist annab Margit Oksa treeninguid juba isiklikus Maerobicu stuudios. Ehkki ruumid on renditud, on ta saanud seal korraldada kõik oma tahtmise järgi. Treenijate käsutuses on suur peeglitega saal, millel on kõrge lagi ja korralik ventilatsioon, ning riietus- ja duširuumid.

Füüsilisest isikust ettevõtjana tegutsev Margit Oksa selgitas, et ruumid kohandas stuudiole sobilikuks maja omanik, osaühing DayOff, kuid tema muretses sinna sisustuse: peeglid, kardinad, riiulid ja pingid.

Varutud on ka palju treenimisvahendeid, sest stuudios hakatakse pakkuma uusi stiile.
Üks neist on näiteks pump MX, mida juhendavad Margit Oksa ja Sirli Tamm. Selles kasutatakse kange, millele saab lisada eri raskusega kettaid.

«Pump MX sisaldab jõuharjutusi ning sobib nendele, kellele ei meeldi pikad sammukombinatsioonid ning kes tahavad rohkem lihaseid treenida,» selgitas Oksa. «See sobib ka meestele, kes soovivad vaheldust jõusaalis käimisele.»

Uus on ka treening, mida Margit Oksa viib läbi chiball’i meetodil. See pakub harjutusi kehale ja vaimule ning põhineb traditsioonilisel hiina meditsiinil. Muu hulgas mängib seal oma rolli värvi- ja lõhnateraapia: tunnis kasutatakse kaheksat värvi kummipalle, millest  lendub aroome.

Põnevaid stiile on stuudio plaanis veelgi. Lisaks juba mainitud treeneritele hakkavad treeninguid juhtima Teele Alas ja Kärt Priimägi. Viimati nimetatu juhendab kaks korda nädalas ka rasedate võimlemist.

Koostöös DayOffi kohviku ja peokorraldajatega on Margit Oksal plaanis neis ruumides korraldada ka suuremaid laste sünnipäevi.

Oodatud ka mehed

Treeneri sõnul on tal huvilisi seni jätkunud. «Paljud imestavad, kuidas mul saal täis püsib ja inimesed trennist ära ei kao, nii nagu võib praegu kergesti juhtuda,» kõneles ta.

«Võib-olla loeb see, et mul on harrastajana suur kogemus. Olen palju trennides käinud, naiste arvamusi kuulnud ning treenerite plusse ja miinuseid märganud. Ma tean, mida naised tahavad.»

Margit Oksa lausus, et tulevikus soovib ta stuudiosse meelitada mehigi.

«Olen nii õnnelik, et selle töö avastasin, ja tahan seda tunnet ka teistele pakkuda,» sõnas ta. «Tunnen, et praegu on minu elus kõige parem aeg: saan ennast täielikult teostada ja välja elada.»

Tutvustamaks uusi stiile ja treenereid, korraldab stuudio Maerobic eeloleval laupäeval kõigile huvilistele mõeldud avaürituse. Lähemat infot saab selle kohta internetileheküljelt www.maerobic.eu.

ARVAMUS

Enn Meiesaar,
aeroobikatreener

Arvan, et Viljandis on igasugune uus ettevõtmine teretulnud. Statistilisi andmeid lugedes on näha, kui palju siit inimesi lahkub, ja selle üks põhjus on kindlasti, et siin on vähe võimalusi end vabal ajal teostada.
Kui Margit suudab oma stuudios edumeelselt toimetada, oleks Viljandis jälle üks pärlike juures. Ja eks konkurents pane kõiki tegijaid ennast rohkem liigutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles