Kütuseturul jätkub hindadega jantimine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes soovib kütuselt säästa, peab jälgima pidevalt muutuvaid hindu.
Kes soovib kütuselt säästa, peab jälgima pidevalt muutuvaid hindu. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kütusemüüja Neste, mis oli üleeile kasumlikkuse säilitamise ettekäändel hindu tõstnud, otsustas neid eile jälle alandada, põhjendades asja sedapuhku konkurentsiga.

Üleeile kergitas Neste bensiini 95E liitri hinda 0.05 eurot ehk 0.78 krooni. Täna langetas firma hinda täpselt sama palju.

Nii maksis liiter bensiini 95E eile päeval Neste automaatjaamades 1.209 eurot (18.91 krooni), bensiini 98E 1.249 eurot (19.54 krooni) ja diislikütust 1.234 eurot (19.30 krooni).
Neste juht Ivar Kohv põhjendas kütuse hinnaga trikitamist, öeldes, et ettevõte üritab teatud juhtudel suurendada automaat- ja teenindusjaamades hinna vahet.

Nestel teatavasti teenindusjaamu ei ole, järelikult üritatakse soodsama hinnaga meelitada kliente ära suurtelt firmadelt, kel need on — Stat­oililt, Alexelalt, Lukoililt ja Olerexilt.

Tavapäraselt on teenindusjaamades kütus 1,6 eurosenti ehk 25 Eesti senti kallim. Kütusemüüjad põhjendavad seda asjaoluga, et automaatjaamas pole teenindajat, kellele peaks palka maksma.

Eilne hinnatrikk suurendas nimetatud vahet 2,1 eurosendi ehk 32,8 Eesti sendini.
Teised suurfirmad Neste hinnalangusega esialgu kaasa ei läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles