Ministeerium kutsub tellima e-valijakaarti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
www.eesti.ee
www.eesti.ee Foto: Internet

Riigikogu valimiste eel saadab riik igale kodanikule info selle kohta, kus, kuidas ja millal on võimalik hääletada. Tavapäraselt saadetakse see paberil posti teel, kuid riigiportaalis on võimalik tellida valijakaarti ka elektroonselt e-kirjana.


«Eestis on võimalik väga palju asju ära ajada elektrooniliselt, toimides nõnda nii aja- kui loodussäästlikult. Loobudes paberil valijakaardist, saab igaüks edendada e-riiki ning aidata kaasa nii loodushoiule kui riigi raha säästmisele,» ütles regionaalminister Siim Kiisler. «Tellides kord juba valijakaardi elektrooniliselt, ei pea inimene seda toimingut enam uuesti kordama ning järgmistel valimistel toimib süsteem juba automaatselt. Tuleb vaid jälgida, et elukohaandmed oleksid rahvastikuregistris õiged,» selgitas ta.

E-valijakaarti saab tellida, sisenedes riigiportaali www.eesti.ee. ID-kaardi abil või tuvastades end internetipanga kaudu. E-valijakaart saadetakse valijale, kel on valimistel hääleõigus, kes on vähemalt 18-aastane ning kelle elukoha andmed on kantud piisava täpsusega Eesti rahvastikuregistrisse. Oma kehtivaid elukohaandmeid saab vaadata siit: https://www.eesti.ee/portaal/rrteenus.paring_enda_andmete.

Valijakaart on informatiivne teade, mida ei pea valima minnes kaasa võtma ning pärast teate läbilugemist ei ole sellega enam midagi peale hakata. Paberist valijakaart muutub prahiks, mis vajab käitlemist. Elektrooniline teade jõuab alati õige saajani, see ei tekita jäätmeid ega reosta keskkonda. E-valijakaardiga säästad loodust, sest valijakaart saadetakse eranditult igale valijale ning seda olenemata sellest, kas tal on plaanis valima minna või mitte.

Selleks, et saada e-valijakaarti juba 6. märtsil peetavateks riigikogu valimiseks, tuleks e-valijakaart tellida riigiportaalis hiljemalt 3. veebruaril.

Need, kes on e-valijakaardi juba varem tellinud, ei pea enam uut kaarti tellima, küll aga tuleks kindlasti üle vaadata oma ametliku e-posti seaded, et saadetud valijakaart ikka kohale jõuaks. Selleks peab ametlik e-post olema suunatud kehtivale ja kasutuses olevale e-posti aadressile.

Otseviit e-valijakaardi tellimiseks https://www.eesti.ee/portaal/valimised.eabi.

Elektrooniline valijakaart aitab säästa riigi raha ja hoida loodust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles