Alleepuid säästev liiklusskeem sunnib autojuhte jõnksutama

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maramaa puiesteelt Tallinna tänavale suunduvad autod ei tohi enam ristmikule otse välja sõita, vaid peavad oma teekonnal tegema iselaadse jõnksu.
Maramaa puiesteelt Tallinna tänavale suunduvad autod ei tohi enam ristmikule otse välja sõita, vaid peavad oma teekonnal tegema iselaadse jõnksu. Foto: Elmo Riig

Kaks Viljandi Maramaa puiestee äärset puud, mis tänavu varakevadel roheliselt mõtlevate linnakodanike väljaastumise tulemusena napilt mahasaagimisest pääsesid, on kenasti rohetama löönud. Selle hinnaks on aga uus ja võrdlemisi kummaline liiklusskeem.

Märtsis kutsus viljandlane Urmas Volmer mõttekaaslasi üles siduma värvilisi paelu Uku kaubanduskeskuse naabruses tamme ja saare külge, sest need pidid esialgse kava kohaselt tankla ja autopesula sissepääsutee rajamise nimel maha võetama. Volmer ja temaga ühinenud protestijad leidsid, et suurte puude langetamine sellise eesmärgiga oleks ülekohtune, ning ärgitasid linnavõime välja mõtlema teistsugust liiklusskeemi, mis kõrghaljastust säästaks.

Et vastasseis langeski viljakale pinnasele, jäid puud püsti ning roolikeerajad peavad Tallinna tänava ja Maramaa puiestee ristmikul harjumuspäratute manöövritega leppima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles