Euro võtab võimust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurode kõrval saab Eesti rahaga maksta veel täna, homme ja ülehomme.
Eurode kõrval saab Eesti rahaga maksta veel täna, homme ja ülehomme. Foto: Aivar Aotäht

Esmaspäeva õhtuks oli Euroopa Komisjoni uuringu järgi Eestis tehtud 80 protsenti sularahaoste eurodes ja 97 protsenti kliente oli saanud raha tagasi uues vääringus.

Esmaspäeval oli 60 protsenti tarbijaid sularahaoste tehes täielikult eurole üle läinud: nad hoidsid rahakotis ainult eurosid ning maksid samuti ainult uues rahas. Ühtlasi ületas käibel olevate eurode kogusumma käibesse jäänud kroonide oma.

Eurole üleminek jõuab lõppjärku reedel, kui kroon on ametliku vääringuna kasutusel viimast päeva.

Enamik küsitletuid vastas, et neil pole rahavahetuse tõttu raskusi olnud. Eelmise nädala viimastest tööpäevadest peale on sularaha väljavõtmine ja vahetamine pankades ja postkontorites vähenema hakanud. Üleminekuga seotud sularahatehingute tippaeg on möödas.

Tarbijakaitseamet kontrollib iga päev, kas ettevõtted peavad kinni eurole ülemineku reeglitest ning esitavad kaupade hinnad eurodes ametliku kursi alusel. Küsimusi on tarbijakaitseametile laekunud suhteliselt vähe ning need puudutavad üldjuhul eurodes hindade näitamist ja ümardamisreeglite kohaldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles