Allar Jõks presidendiks!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

HEA EESTI RAHVAS! Mõne kuu pärast valitakse Eesti Vabariigile uus president. Eestis on mitu väärikat inimest, keda riigipea ametisse kaaluda. Allakirjutanud leiavad, et Allar Jõks on neist parim.

Eesti riigi eesotsas on olnud tublid juhid, Eestil on läinud hästi. Selles on oma roll nii poliitikutel, ettevõtjatel, kultuuritegelastel, ametnikel kui kõigil Eestimaa inimestel. Meil on olnud riigina ja selle riigi kodanikena erinevaid eesmärke ja sihte ning sellest tulenevalt ka erinevaid ootusi meie riigi juhtimisele. Praegu näeme selgelt, et kasvanud on ootused riigipea rollile ühiskonna liitjana.

Seepärast ei saa riigipea olla pelgalt ühe erakonna lemmik. Riigipea ei saa olla tagatubade projekt. Ta peab olema suveräänse ja vaba Eesti liider, kel on ühiskonnas laiapõhjaline toetus ning soov ja võime inimesi ühendada. Ta peab olema seda võimet ka tõestanud. Sildistamine ja oponentide alandamine peavad jääma minevikku. Kõigil on ja peab olema võimalus ühiskonnas osaleda ja kaasa rääkida. Oleme väike riik ja iga inimene on tähtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles