Alanud on stipendiumitaotluste vastuvõtmine

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statuudid ja taotlemise ankeedid on Viljandi linna koduleheküljel.
Statuudid ja taotlemise ankeedid on Viljandi linna koduleheküljel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet ootab 1. veebruarini taotlusi spordi- ja loomestipendiumi ning õpilas- ja üliõpilasstipendiumi saamiseks.
 


Spordistipendium määratakse Viljandis elavatele ja tegutsevatele isikutele, kes esindavad Viljandit või Viljandi spordiklubi, et väärtustada ja toetada nende tegevust spordi arendamisel ja populariseerimisel nii Viljandis kui kogu maailmas.

Et spordistipendiumi taotletakse äärmiselt aktiivselt, on komisjon kokku leppinud, et ühte sportlast ei toetata aasta jooksul rohkem kui kaks korda ning varustuse soetamist ja võistkondade üksikliikmeid ei rahastata.

Loomestipendium määratakse Viljandis elavatele või tegutsevatele autoritele või esitajatele, kes tegutsevad kujutava või rakenduskunsti, lavakujunduse, audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri alal, et väärtustada ja toetada nende tegevust Viljandi kultuurielus.

Õpilas- ja üliõpilasstipendiumi on õigus taotleda õppuritel, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Viljandi linn ning kes on edukalt esinenud kas rahvusvahelisel aineolümpiaadil, uurimistöö konkursil või üle-eestilisel olümpiaadil aines, milles rahvusvahelisi olümpiaade ei peeta. Stipendiumide taotlemiseks tuleb esitada taotlus koos põhjendusega, elulookirjeldus, õppeasutuse soovitus, välisriigis õppimise korral õpilasvahetust vahendava organisatsiooni kinnitatud lepingu koopia või välisriigi õppeasutuse kinnitus.

Statuudid ja taotlemise ankeedid on Viljandi linna koduleheküljel. Taotlusankeete täites palutakse olla hoolikas, sest puudulikult vormistatud taotlusi komisjonid arutusele ei võta. Loome- ja spordistipendiumi puhul ei arutata neid taotlusi, mille esitaja on varem stipendiumi saanud, kuid on jätnud esitamata selle kasutamise aruande.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles