Matkakorraldaja ootab esimest paranähtust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Lääne
Andres Lääne Foto: Erakogu

Loodusesõbrast ettevõtja Andres Lääne on viimase kolme aasta jooksul matkanud Kolgu rabas mitu korda ja osaühingu Suur Seiklus kaudu sinna kõigile asjahuvilistele retki korraldanud.

Raplast pärit mehena on ta selle raba lugudega kursis ning just seetõttu otsustas ta ka ise sinna minna ja teisigi kaasa kutsuda. «Kindlasti kõlavad raba kohal hõljuvad põnevad legendid ka paremini kui lihtsalt kutse rappa räätsamatkale,» nendib ta.

Lääne juhitavad matkad on seni viinud edasi-tagasi üle raba ning piirdunud ühe päevaga. Käidud on kevadel, suvel ja sügisel. Retke kestus on olnud kuni viis tundi ja pikkus kaheksa kilomeetrit.

«Mina üldiselt usun seda, mida näen ja kogen,» tähendab Lääne. «Kahjuks midagi üleloomulikku ma Kolgu rabas ise kogenud ei ole. Samas ei ole ma ka selline suur skeptik, et üldse neid jutte ei usu. Kui räägitakse, siis midagi seal ilmselt ikka on. Lihtsalt inimestel on erinev tunnetamise tase ja närvisüsteem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles