NÄDALA TEGU. Ugri-mugri sigri-migri

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hmmm Creative Studio

Pärast seda, kui linnavalitsus neljapäeval Viljandi uue tunnusgraafika avalikustas, kostis sotsiaalmeediast rõõmsaid hõiskeid, kui vinge asja on linn saanud. Sakala tänavaküsitlus tõi samas välja ka skeptilise poole ning tõtt-öelda on esimese hooga üsna raske sellelt märgilt Viljandit ära tunda.

Ma ei taha siiski öelda, et see märk on halb. Sel on oma filosoofia ja mitu tuttavat sümbolit on seal koha leidnud. Ega 1912. aastal, mil olümpiarõngad ilmavalgust nägid, osanud ka keegi neid kohe spordivõistlusega seostada. Nii et küllap logo kohalikele aja jooksul armsaks saab.

Võõrastega on teine lugu. Selleks et tekiks äratuntav ja identifitseeriv sümbol, peab märk olema lihtne ja selge. Igaüks oskab joonistada Audi nelja rõngast ja Mercedese märki, aga kui paljud teavad, mis on Škoda embleemil? Õige vastus on indiaanlase peakate ja nool. Kolme sule ja noolega on seotud täiesti mõistetav legend, ainult et logo vaadates ei saa keegi sellest aru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles