Eesti ja Hiina allkirjastasid piimaprotokolli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maaeluminister Urmas Kruuse kohtus esmaspäeval Hiina järelevalveasutuse AQSIQ aseministri Mei Kebaoga, kellega allkirjastas toiduohutuse protokolli Eesti piimatoodete Hiina turule lubamiseks. Protokoll on aluseks konkreetsete ekspordist huvitatud ettevõtete registreerimisel Hiina sertifitseerimisasutuses.

Kruuse sõnul on piimaprotokolli allkirjastamine mitmeaastaste läbirääkimiste tulemus, millega Hiina tunnustab nii Eesti riiklikku toidu- ja veterinaarjärelevalvesüsteemi kui ettevõtetes kohapeal tehtud inspekteerimiste põhjal meie piimatöötlemisettevõtete enesekontrollisüsteeme.

«Oleme saavutanud Hiina järelevalveasutusega kokkuleppe Eesti piimatoodete Hiina turule viimiseks,» lausus minister. «Kogu Euroopas on praegu põllumeeste põletavaim probleem oma toodangule turu leidmine, sest ühisturul on paljudes sektorites ületootmine. Ka Eestis toodetakse piima ligi kaks korda rohkem, kui vajame, ning pääs Hiina turule on väga oluline samm ekspordivõimaluste avardamisel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles