Maavalitsuse saalis tuleb vähiennetuse teabepäev

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavalitsus
Viljandi maavalitsus Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna kell 18 algab maavalitsuse suures saalis Vabaduse plats 2 vähiennetuse teabepäev, millele on oodatud kõik oma tervisest hoolivad inimesed.

Üritus kestab umbes poolteist tundi ning osavõtt on kõigile tasuta.

Mittetulundusühing Praeventio korraldab mullu oktoobrist tänavu maikuuni Eesti maakonnakeskustes vähiennetuse teemalisi teabepäevi, teatab Viljandimaa tervisetuba oma veebilehel.

Korraldatavatel infopäevadel antakse inimestele teadmisi meid ümbritsevate keskkonnaohtude kohta: millised on võimalikud kokkupuuted vähki tekitavate ainetega ja kuidas neid vältida. Jagatakse infot vähki põhjustavate nakkushaiguste ja neist hoidumise kohta. Kõne alla tulevad ka toitumine ja elustiil.

Räägitakse, millised toiduained võivad kasvajate tekketõenäosust suurendada, millised vähendada ning kuidas tugevdada organismi kaitsevõimet tervislike eluviiside abil. Lihtsas ja kompaktses vormis jagatakse harivat teavet ja praktilisi nõuandeid, mida iga inimene saab oma elus ise järgida. Tasuta infopäevadele oodatakse kuulama ja küsimusi esitama kõiki asjahuvilisi, sõltumata vanusest, soost, haridustasemest ja tegevusvaldkonnast.

Vähiennetuse teabepäevi juhib MTÜ Praeventio juhatuse esimees Katrin Sak, kes on pikaajaliste kogemustega erialaspetsialist. Ta on populaarteaduslike raamatute «Inimese papilloomiviirus HPV. Nakatumisest emakakaelavähini» ja «Helicobacter pylori. Nakatumisest maovähini» ning hulga artiklite autor.

Teabepäevade toimumist finantseerivad hasartmängumaksu nõukogu, MTÜ Praeventio ja Viljandi maavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles