Mulgi uisumaratoni võitja selgus lõpuspurdi järel

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

II Mulgi uisumaratoni 40-kilomeetrise põhisõidu finišis jäi kaht esimest lahutama vaid sekundi kümnendik kui kogu distantsi koos sõitnud Märt Kuus ja Raivo Laanemets koos lõpujoonele viskusid.

Vaid napi uisu pikkuse jagu võitis selle talve Eesti esimese uisumaratoni Märt Kuus. Kaks meest said konkurentidelt eest ära juba distantsi esimestel ringidel ning koos töötasid nad ka lõpuni. “Taktikaline võitlus käis meil kogu aeg,” tunnistas Kuus.

Nii Märt Kuus kui Raivo Laanemets on eelmisel aastal esimest korda peetud Mulgi uisumaratoni võitjad. Kuus võitis toona 30 kilomeetri pikkuse poolmaratoni ning Laanemets 70-kilomeetrise põhisõidu. Kolmandaks jäi täna Eerik Idarand.

Tänavu pidi maraton olema algselt 50 kilomeetri pikkune, kuid halbade jääolude tõttu lühendati distantsi kümne kilomeetri võrra. Märt Kuus oli veendunud, et see muutus muutis ka võitja. “Pikemal maal oleks Raivo kindlasti parem olnud,” sõnas ta.

Laupäeva hommikul kell 11 anti Viljandi järvel start korraga nii 40 kilomeetrisele maratonile ning 20 kilomeetri pikkusele poolmaratonile. Korraldajad olid uisutajatele ette valmistanud 1540 meetri pikkuse ringi, mida siis pikema maa sõitjad pidid läbima 26 ja lühema raja uisutajad 13 korda. Kokku startis üle 100 sportlase.

Poolmaratonil jõudis esimesena finišisse Sandra Alusalu, kes tunnistas, et võit tuli talle ootamatult. “Ma ei teadnud, et olin liider,” tunnistas koos maratoni sõitjatega ühes grupis liikunud naine. Teisena ületas lõpujoone Mairo Pukk.

Lühikesel ringil koos sõitmine tähendas seda, et pidevalt tuli mööduda aeglasemalt sõitvatest uisutajatest ning halbade ilmaolude tõttu oli ka üks kurv krobeline. Võitjate kinnitusel oli aga rada väga hea ning ka mahajääjatest möödumine ei tekitanud probleeme.

Pärast maratoni ja poolmaratoni lõppu anti start ka rahvasõidule. Startijaid oli kokku poolesaja ringis ning 7,5 kilomeetri pikkuse sõidu kiireim oli maratoni rajameister Koit Teder.

II Mulgi uisumaraton on Eesti pikamaauisutamise sarja avavõistlus. Paraku pole teada, kas teised maratonid rasketes oludes tänavu üldse toimuvad. Sarja järgmine võistlus pidi olema nädala pärast Paunkülas, kuid see on edasi lükatud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles