Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läti lahendab eriolukorda

Läti valitsus on ohtra lume ja tuule põhjustatud elektrikatkestuste tõttu välja kuulutanud erakorralise olukorra.

Naaberriigi majanduslehe «Dienas Bizness» venekeelne võrguväljaanne kirjutab, et esialgu kuulutati erakorraline olukord välja 40 piirkonnas, kuid seda nimekirja täiendatakse.

Lätis on olnud alates detsembri lõpust rohke lume tõttu hulk elektrikatkestusi. Üleeile hommikul oli elektrita 14 000 majapidamist.

Eesti Energia tütarettevõte Võrguehitus otsustas saata Läti Rezekne maakonda appi elektrivarustust taastama neli elektrikut ja kaks traktorit kahe mehhanismijuhiga.

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann kinnitas, et Lätile osutatav abi ei mõjuta rikete parandamist Eestis, sest Rezeknesse ei sõitnud valves olevad brigaadid.

Suurbritannia hoiatas terrori eest

Suurbritannia tõstis tähtsamate transpordisõlmede, sealhulgas lennujaamade ja Londoni raudteejaamade terroriohu taseme oluliselt tõsisele.

Luureandmed ei viita otsesele rünnakuohule, julgeolekuametnike sõnul on tegu ettevaatusabinõuga. Viieastmelise skaala neljas aste tähendab, et rünnakut peetakse väga tõenäoliseks.

Kõrgeim, kriitiline aste tähendab, et rünnakut on oodata varsti. Terroriohu tase muutub konkreetsetes valdkondades sageli ning tavaliselt sellest üldsust ei teavitata.

Seekordne muudatus toob ilmselt kaasa politsei suurema kohaloleku lennu- ja raudteejaamades.

Telekanal «Sky News» ja ajaleht «Daily Telegraph» teatasid varem, et transpordipolitsei on tühistanud kõikide ohvitseride puhkuse ning palunud lisajõude, et tegutseda suurema ohu tingimustes.

USA-s hukati mõrvar

Ühendriikides viidi neljapäeval täide alanud aasta esimene hukkamine, Oklahoma vanglate ameti teatel surmati 39-aastane Billy Don Alverson mürgisüstiga.

Alverson oli üks neljast mehest, kes mõisteti 1995. aasta veebruaris süüdi Tulsas asuva kaupluse öövahetuse juhi, 30-aastase Ri­chard Yosti tapmise eest. Ohver seoti kinni ja peksti surnuks poe külmkambris.

Oma viimases sõnas palus Alverson Yosti perekonnalt andestust ning ütles seejärel oma perele: «Minuga on kõik korras.»

Ühendriikides on tänavu kavas hukata veel 13 surmamõistetut — üks juba järgmisel teisipäeval Oklahomas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles