Kontingendi ülem: rahu on habras

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kontingendi ülem major Kalle Kõlli iseloomustas kohapealset julgeolekut väljendiga «habras rahu». «Kõik on esmapilgul justkui korras ning võib jääda mulje piirkonnast, kuhu puhkusereisi eest maksab tavainimene palju raha,» rääkis ta. «Tegelikkuses on siinsete inimeste temperament selline, et piisab ühest pisikonfliktist, et lumepall hakkaks veerema ning lendaksid raketid ja käiks tulevahetus. Lihtsas keeles öeldes on kõrvuti naabrid, kes omavahel väga hästi läbi ei saa – Iisrael, Liibanon ja Süüria.»

Kõige pingelisem vahejuhtum oli eestlastel eelmise aasta neljandal advendil: Liibanoni poolelt tulistati Iisraeli poolele neli raketti ning Iisrael vastas sellele oma tulelöögiga.

Esimene tulevahetus oli ajendatud aga Iisraeli tegevusest Damaskuses (Süüria pealinn). Nimelt hävitasid Iisraeli lennukid maja, kus viibis Hezbollah’ (Liibanoni partei, millel on nii sõjaväeline kui poliitiline suund – toimetus) üks kuulus liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles