Miks on jäätmejaam nii kole? Sest linn on vaene (1)

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi prügila suleti neli aastat tagasi. Ometi on Pärnu poolt tulijate silmis maakonnakeskuse esimeseks visiitkaardiks endiselt koledad teeäärsed jäätmekuhjad.
Viljandi prügila suleti neli aastat tagasi. Ometi on Pärnu poolt tulijate silmis maakonnakeskuse esimeseks visiitkaardiks endiselt koledad teeäärsed jäätmekuhjad. Foto: Elmo Riig

​Kui Viljandi prügimägi neli aastat tagasi suleti ja rohelise muruga kaeti, rõõmustasid paljud, et aastakümneid linna ühelt peamiselt sissesõiduteelt avanenud inetu vaade on jäädavalt kadunud. Tegelikult ei kadunud koledad jäätmekuhjad kuhugi.

Et endise prügila maanteepoolsesse serva jäi tegutsema jäätmejaam, paistavad nüüdki maakonnakeskusesse saabujatele suured prügihunnikud. Ühtlasi võib igat masti sodi näha vedelemas ringteeäärses kraavis.

Linnavalitsuse keskkonnaspetsialisti Inga Nõmmiku sõnul on vaatepilt tõepoolest kurvastavalt kole, kuid linn on rahanappuse tõttu võimetu selle parandamiseks midagi ette võtma.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles