Repliik: Saatevaataja sõnavõtt

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tea Raidsalu
Tea Raidsalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahvusringhäälingu koduleht pakub otseülekandena vaadata ETV ja ETV2 omasaateid ning kuulata Vikerraadio, Klassikaraadio, Raadio 2, Raadio 4 ja Raadio Tallinna ülekandeid. See annab neile, kes viibivad võõrsil, hea võimaluse kuulata kodumaiseid raadiouudiseid ega jäta neid ilma ka «Ringvaatest» või «Pealtnägijast».

Aga et internet on kõikvõimas, ei pea vaataja ja kuulaja piirduma vaid passiivse jälgimisega. Omapärane lisaboonus on saatele külgepoogitud algeline jututuba, kus pärast veebis registreerumist saab sõna sekka öelda.

Kui nähtu ja kuuldu kutsub jälgijas esile mõtteid, mida ta tahaks teistega jagada, või tekitab küsimusi, mis vajavad täpsustamist, võimaldab jututuba seda teha. Ühtlasi ei tunne see, kes omaette ekraani põrnitseb, end siis nii üksikuna.

Sealseid mõttevahetusi jälginuna pean kahjuks tõdema, et ka see arvamusplats kubiseb roppustest ja saatejuhi välimuse kohta tehtud õelatest märkustest. Eks needki ole arvamused. Õnneks saab vaataja, kes ei taha vestluses osaleda, telepildi kõrval plinkiva jutuvoo kinni keerata.

Tagasi üles