Jakobsoni kooli rahvas pidutses

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaan Pääsuke

Jakobsoni gümnaasiumi 100. aastapäevale pühendatud vilistlaste kokkutulek tõi laupäeval ohtralt inimesi nii Ugala teatrisse kui ka endisesse ja praegusesse koolimajja.


Jakobsoni gümnaasiumi huvijuhi Ave Alvre hinnangul läks kokkutulek korda. Esialgsete andmete järgi võttis kooli suursündmusest osa üle 1700 vilistlase, kuid täpne osalejate arv, mis selgub pärast kõigi kokkuvõtete tegemist, võib olla isegi suurem.



Viis aastat tagasi käis kokkutulekul umbes 1200 endist õpilast.



Jakobsoni tänav 42 paiknevasse endisesse koolimajja kogunes päeva algul üle paarisaja inimese ning nemad osalesid ka rongkäigus Ugalasse, kus peeti aktus.



Teatrimaja oli inimestest pungil. Laval toimuvast tehti videoülekanne väikse saali ekraanile ning vaatajaid jätkus sinnagi.



Ave Alvre tõdes, et oodatust suurema huviliste arvu tõttu võis mõni külaline juubelikringlist ilma jääda. Seda oli tellitud 750 inimesele, kuid rahvast oli ilmselt rohkem.



Kooli vilistlase Marek Sadami juhitud meeleolukal aktusel said sõna endised koolijuhid ja lõpetanud, esinesid õpilased ning õpetajate tantsuansambel.



Õhtune koosviibimine Jakobsoni gümnaasiumi Riia maantee hoones oli samuti väga rahvarohke. Et remondi ootel seisvas vanas majas Jakobsoni tänaval seekord meelelahutuslikku osa ei olnud, pidi praegune koolihoone vastu võtma enneolematult suure hulga pidutsejaid.



Ave Alvre sõnul tuli väga palju inimesi kohale juba kella neljaks, et teha kaasa remonditud maja tutvustav ekskursioon ja osaleda avatud koolitunnis. Teadmiste täiendamise võimalust kasutati agarasti: viies ainetunnis käis üle kahesaja õpilase.



Huvijuht tõdes, et aula jäi tantsijatele kitsaks ning seetõttu said vilistlased seal tunda tugevat küünarnukitunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles