Gümnasistide kõrval tundis töö vastu huvi ka kogenud ettevõtja

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile oli Sakala keskuses töömess, mis viis tööpakkujad kokku tööotsijatega. Tänavu on sellist messi Eesti töötukassa eestvedamisel korraldatud juba 15 linnas.
Eile oli Sakala keskuses töömess, mis viis tööpakkujad kokku tööotsijatega. Tänavu on sellist messi Eesti töötukassa eestvedamisel korraldatud juba 15 linnas. Foto: Elmo Riig

Viimased 16 aastat endale ise tööd pakkunud füüsilisest isikust ettevõtja Villu Melts uuris eile Sakala keskuses postidelt töökuulutusi, millest leidis vaid ühe oma elukutsega sobiva – otsiti installatsioonielektrikut.

«Ütleme nii, et on ära tüüdanud. Vanus on sealmaal, et tahaks rahulikumalt elada,» ütles Villu Melts, miks oli otsustanud elus esimest korda töömessile tulla. FIE elu muudab tema sõnul raskeks see, et kõike tuleb ise teha ehk olla koristajast direktoriks. 

Samuti on tema kogemust mööda keeruline aeg aasta algus, mil teenistust eriti ei jagu. «Kui kaks pool kuud tööd pole, võtab hingest kinni,» lausus Melts. Kuigi tema erialal tööd pakkuda on, määrab asja palk. «Minu arvates ei vasta palgad sellele, mis need tegelikult olema peaksid,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles