Tulevasel Viljandi esindusplatsil on roheline aken lossimägedesse (1)

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: At Home / Sakala

Viljandi südame tänapäevastamiseks korraldatud arhitektuurivõistluse võitjaks tunnistati kuue looja ühistöö «Tasa sõuab». Suurejoonelise plaani elluviimine sõltub eeskätt sellest, kas linnal õnnestub järgmisel aastal konkurentsivõime tugevdamise programmist raha saada.

Pidades silmas Eesti Vabariigi 100. aastapäeva lähenemist, korraldati arhitektide liidu ärgitusel kõigis maakonnakeskustes ideevõistlus «Hea avalik ruum», mille alusel peaks linnade peatänavad ja esindusväljakud lähiaastatel uue väljanägemise saama. Viljandi oli üks viimaseid, kus konkurss korraldati.

Et lõviosa tunnustatud arhitektidest on juba varasemate võistluste võidutööde arendamisega hõivatud, laekus siinsele võistlusele üksnes kaks tööd. Sellest hoolimata otsustas žürii võitja välja kuulutada ja anda spetsialistidele voli plaani viimistlemist jätkata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles