Viljandis ilmus välja järjekordne võltseuro

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Neljapäeval avastati Viljandi pangakontoris, et üks sinna toodud 50-eurone rahatäht pole ehtne.

Politsei pressiesindaja Agu Lalli sõnul oli võltsitud raha toodud panka Lossi tänaval asuvast kauplusest, kus sellega maksti teisipäeval.
Teisipäeval tasuti võltsitud 50-eurostega ka Viljandis Kivi Pagari kaupluses, Tartus, Pärnus ja Paides.
Kõigil neljal juhul on tegemist võltsimistunnustega 50-eurose kupüüriga, millel on vesimärk, hologramm ja ühine seerianumber S20175422632.
Võimaliku valerahaga on maksnud noormees, kelle vanus on 20—25 aastat. Ta on lühemat kasvu, 160–170 sentimeetrit pikk, kõhna kehaehituse ja kitsaste õlgadega ning räägib inglise või vene keeles. Noormees on pikliku näoga, tumedate silmade ja kulmudega, jumekama nahatooniga ja terava lõuaga. Tal on tumedad lühikesed juuksed, peas võib kanda kootud musta villast mütsi, musta kilematerjalist eest lukuga talvejopet ja musta värvi pükse.
Politseinikel on informatsiooni, et sama isik võib müügiks pakkuda majapidamistarbeid.
Lõuna prefektuur palub kõigil, kel on kirjeldatud isiku kohta mingisugust infot, võtta politseiga ühendust lühinumbril 110.
Samuti soovitab politsei suurema nimiväärtusega kupüüride vastuvõtmisel ikkagi leida aega nende ülevaatamiseks, eriti veel sellistel juhtudel, kus suure raha eest tehakse väga väikene ost, et rohkem vahetusraha tagasi saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles