Üle poole tuhande lapse kogus joostes raha

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi laste heategevuslikku teatejooksu Jakobsoni kooli staadionil toetas soe kevadilm.
Viljandi laste heategevuslikku teatejooksu Jakobsoni kooli staadionil toetas soe kevadilm. Foto: Elmo Riig

Eilsel 11. heategevuslikul teatejooksul silkas Jakobsoni kooli staadionil 568 Viljandi last, kuid kogu Eestis kutsus sportides enam kui 9500 noort inimesi üles annetama raha liikumisvõime kaotanud laste raviks.

Et kõik teatejooksust osavõtjad said kingiks kollase T-särgi, oli Jakobsoni kooli staadion eile pärastlõunal säravkollane ka nendel hetkedel, kui mõni üksik rünkpilv päikese hetkeks enda hõlma alla peitis. Pärast kooli direktori Tiit Kurvitsa avasõnu tegi noortele spordihuvilistele soojendusharjutusi viienda klassi spordipoiss Andreas Hantson. Edasi lasti segavõistkonnad vanuse järjekorras juba heategevuskilomeetreid koguma. Kuigi võitjaid välja ei kuulutatud, jätkus sportlikku hasarti igasse jooksuvahetusse.

Korraga joosti Tallinnas, Viljandis, Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kuressaares, Kohtla-Järvel, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Raplas, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Sillamäel, Tartus, Toilas, Valgas ja Võrus. Suurim osalejate arv, 1072 last, oli seekord Tallinnas. Järgnesid Tartu 920 ja Pärnu 832 osavõtjaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles