Ootame naisi emaka­kaelavähi sõel­uuringule

, ämmaemand
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ka tänavu jätkuvad emakakaelavähi sõeluuringud. Selle aasta sihtrühma kuuluvad naised, kes on sündinud 1956., 1966., 1976., 1986., 1961., 1971. ja 1981. aastal.

Juhul kui kutse ei ole teieni jõudnud, võite tulla selleta.

Jaanuari jooksul saavad tulla vastuvõtule needki naised, kes eelmisel aastal ei saanud seda mingil põhjusel teha (1955., 1960., 1965., 1970., 1975. ja 1980. aastal sündinud).

Vastuvõtt on ikka Viljandi haigla naistenõuandla kabinetis esmaspäeviti kella 14—16. Palume end eelnevalt registreerida telefonil 435 2076.

Varasematel aastatel on sõeluuringust Viljandi maakonnas päris hästi osa võetud: kohale tuli umbes 40 protsenti kutsutuid. Ligi 10 protsendil naistel avastati emakakaelas rakumuutusi, mis tähendavad vähieelseid seisundeid.

Kõik need naised on saadetud arsti vastuvõtule ja saanud ravi.

Igal aastal on sõeluuringus avastatud paar emakakaelavähki. Ka need naised on ravi saanud ja tervistunud.

Emakakaelavähi kohta saab lugeda internetist aadressidel www.laborid.ee, www cancer.ee ja www.emakas.ee.

Kõige lihtsama viisi emakakaelavähist pääseda pakub sõeluuring, mis võimaldab raske haiguse eos avastada ja seda ravida. Mingil juhul ei maksa läbivaatusele tulekut karta, sest enamikul juhtudel on hirm asjatu.

Kui peakski midagi viga olema, siis on võimalikult varajane jaolesaamine eduka ravi põhitingimus. Just seda võimaldab kõnealune uuring.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles