Kas Viljandis iga jalakäija ei olegi inimene?

, murelik linnakodanik (Autor on toimetusele teada.)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

LÄBIN jalgsi päevas nii mõnegi kvartali jagu kõnniteid. Neid peaksid hooldama teega piirnevate kruntide omanikud või selleks ettenähtud inimesed. Paljud nõnda teevadki: üks ärkab selleks hommikul tunnikese varem, teine leiab aja õhtutundidest, et kaaslinlastel oleks võimalik igapäevaseid toimetusi teha.

PARAKU tuleb mul ühte kindlasse kohta jõudes iga kord tõdeda, et seal ei ole lumetõrjest jälgegi — on vaid inimeste tallatud rada. Pean silmas Männimäel jäähalli taga asuvat paneelidest laotud teed.

Seda olulist lõiku kasutavad iga päev mitme asutuse, näiteks jäähalli, Akna ja Ukse, Ramirendi, Vektori ning Tarme töölised ja kliendid.

Olen seda teed käinud üle viie aasta ning alati on talvel üks ja seesama häda. Tänavu mu kannatus katkes. Kirjutasin probleemist linnavalitsuse ametnikule, kes edastas mu kirja selleks ettenähtud isikule.

Viljandi linnavalitsuse linnamajandusameti inspektor Rina Niitav andis mulle teada, et seda teed hooldab Floreas, ja tegi firmale märkuse. Järgmisel päeval oli ime sündinud: tee oli lahti aetud. Inimesed, kelle tööpäev algab kell kuus, said rahuliku südamega ametisse minna, ilma et pidanuksid rajal püsimiseks hämaras silmi pingutama.

ENT peagi sadas maha uus lumi ja probeem jätkus. Kui igalt poolt mujalt oli traktor samas piirkonnas lume ära lükanud, siis paneeltee oli taas valge vaiba all. Garaažide ja jäähalli ümbrus olid kenasti lahti, aga vahepealne osa oleks just nagu meelega puhastamata jäetud või unustatud.

Võtsin taas ühendust linnavalitsusega. Seekord kirjutasin linnapeale, lootes, et asi saab korda. Tema edastas kirja spetsialistile, kelle vastus lubas loota, et asi võtab ilmet.
Viljandi majandusameti spetsialist Kaidi Braun tõdes, et tema enda järelevalve on olnud sellel teelõigul kesine, muidu poleks saanud sellist olukorda tekkida. Kummatigi juhtus see, et ei juhtunud midagi. Tee oli mitu päeva pärast vastuse saamist endiselt lahti ajamata.

MA ei mõista, mismoodi saab niisugune olukord tekkida. Kuidas ei suudeta lahti hoida umbes saja meetri pikkust teelõigukest? Millega seletada, et garaažide ja jäähalli ümbrus on klantspuhas, aga nendevaheline tee paksult lund täis? Kas on hooldustööde järelevalve nõrk või ei austata kõndijaid. Tekib tunne, et jalakäijad polegi inimesed.

 

SELGITUS

Kaidi Braun,
Viljandi majandusameti spetsialist

Olen kodaniku murest teadlik ja juhtisin sellele kõnealuses kohas hooldustöid tegeva ettevõtja tähelepanu. Julgen kinnitada, et probleem on lahendatud ja nimetatud kõnnitee kõigile avatud. Eile pärastlõunal kohapeal käimine andis kinnituse, et Floreas Viljandi osaühing on sõna pidanud.

Et lund on praegu palju ning olukord ei muutu pahatihti päeva, vaid lausa tundidega, on keeruline hoida ennast kursis kõige linnas toimuvaga. Nõustun, et hooldustööde tase ja ajagraafik ei vasta alati ootustele.

Ükski majandusametisse saabunud teade ei jää sahtlisse seisma ega tähelepanuta, kuid ikkagi palun nii kaaslinlastelt kui külalistelt tavapärasest rohkem kannatust ja mõistvat suhtumist: mõni lahendus võtab rohkem aega, kuid ootaja aeg on ju alati pikk.

Kasutan võimalust ja nimetan veel kord e-postiaadressi, kuhu saab saata tähelepanekud ja teated: heakord@viljandi.ee. Soovin kõigile jõudu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles