Õed Müürililled propageerivad Vahemere maade aiakujundust

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsis aedu kujundades kasutas Tiina Rauk palju Vahemere maadele omast potimajandust. Niisuguseid ürdiaedu võiks tema arvates julgemalt rajada ka Eestis.
Rootsis aedu kujundades kasutas Tiina Rauk palju Vahemere maadele omast potimajandust. Niisuguseid ürdiaedu võiks tema arvates julgemalt rajada ka Eestis. Foto: Elmo Riig

Viljandi kesklinnas Arkaadia aias lillepoodi pidavad õed Liina ja Tiina Rauk usuvad, et Eesti kodudele annaks  kõvasti värvi juurde Vahemere maade aiakujundusstiil.

Keskaegse linnamüüri naabruses toimetavad õed, kes kutsuvad end naljatades müürililledeks, märgivad, et ka ajalooline müür ja Eesti maakivid üldises plaanis harmoneeruvad Vahemere stiiliga suurepäraselt. Seal nimelt kasvatatakse taimi põhiliselt pottides või kõrgemale tõstetud peenardes.

«Kui soojades Vahemere maades, kus kivide peal mulda napib, on taimede potis kasvatamine teatud mõttes paratamatu, siis meil on see tore võimalus aiapilti rikastada. Potte on ju põnev ja lihtne siia-sinna paigutada,» räägib Tiina Rauk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles