Myrakas: tuju saab heaks süüa

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsikkel on nii Myraka elus kui ka raamatus kindlal ja konkreetsel kohal. Kvaliteetaega veedabki ta sageli   kas köögis, saunas või tsikli seljas.
Tsikkel on nii Myraka elus kui ka raamatus kindlal ja konkreetsel kohal. Kvaliteetaega veedabki ta sageli kas köögis, saunas või tsikli seljas. Foto: Marko Saarm / Sakala

​Myrakas ehk Üllar Priks on töötanud nii teatris kui kõrtsis, praegu peab aga Sakalas ajakirjanikuametit. Vabamal ajal võib teda leida mõne muusikainstrumendi tagant või tsikli seljast, enamasti aga ikkagi sealt, kus toit pole kaugel. Oma muhedas kokaraamatus jagab ta retseptide kõrval ka isiklike kogemustega vürtsitatud lugusid elust enesest.

Myrakas, söömine on ainus töö, mis toidab. Sa oled seda toredat väidet veelgi laiendanud ja sõna tõsises mõttes söömisest töö teinud. Kas see on olnud hea valik?

Ma nüüd ei tea, kas sa pead silmas ka seda minu kunagist põiget restoranimaailma. Kui jah, siis Podagra elustiiliklubi oli oluline kogemusena. Sealt sain ma teadmise, et masside toitmine pole minu teema. Ma ei oska teha süüa konveiermeetodil ja aja peale. See viskas ikka juhtme korralikult kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles