Peretoetuste kasvust haldusreformi eelnõuni

, Riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Tiidus
Urve Tiidus Foto: Andres Reiss / Postimees

RIIGIKOGU VALIMISTEST on möödas aasta ja mõni nädal peale. Spordis öeldaks, et veerand distantsist on läbitud. Aeg on teha vahekokkuvõte.

Riigikogu 13. koosseisu esimesest aastast jäävad sõelale peretoetuste kasvu regulatsioon, hääletamisõiguslikkuse ea langetamine kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel, sammud tugevamate omavalitsuste tekkeks ning moodsa majanduse algete jõudmine seadusandlusse. Lisaks arvukalt väiksemaid, kuid olulise mõjuga seadusemuudatusi. Olgu näitena välja toodud üks: tubakaseaduse muutmine. Nimelt keelatakse elektroonilistes sigarettides vitamiinide kasutamine. See on väike, kuid väga vajalik muudatus, et mitte luua illusiooni, justkui oleksid e-sigaretid lausa tervislikud.

16- JA 17-AASTASTELE kohalikel valimistel valimisõiguse andmine oli üks põhimõtteline seadusemuudatus, mis sünnitas kirglikke debatte nii komisjonis kui istungisaalis. Peamiselt selle üle, kas nii noored on ikka küpsed tegema demokraatlikke valikuid ja otsustama, kellele anda kohalike volikogude valimistel hääl.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles