Haugid olid džunglitest sügavamasse vette pidusöögile ujunud (1)

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärves Oiu sadama lähistel roostikus asuvad haugipüügikohad ehk džunglid olid haugide püügihooaja avahommikul paksult paate täis – kümnetel kalameestel oli pühapäeval plaan kindlasti havisaagiga koju minna.
Võrtsjärves Oiu sadama lähistel roostikus asuvad haugipüügikohad ehk džunglid olid haugide püügihooaja avahommikul paksult paate täis – kümnetel kalameestel oli pühapäeval plaan kindlasti havisaagiga koju minna. Foto: Elmo Riig

Pühapäeval, kui haugipüük merest ja Võrtsjärvest lubatuks kuulutati, sai Oiu sadama ümbrus juba hommikutundidel paksult kalamehi täis ning hõlpu ei antud kaladele veel eilegi. 

«Neli kala oleme paati saanud. Kõik on haugid,» tähendas Viljandi HC käsipallur Karl Roosna, kes mõlemal päeval haugiõnne katsetas.

Eile kell 7.10 pandi paat Valmas vette ja nelja tunniga oli püütud Oiuni välja ja natuke edasi ka. «Kümmekond paati on praegu peal, aga pühapäeval oli hullem,» lausus Roosna. «Ma ei kujuta ette, kui palju, aga 50 paati oli siis kindlasti.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles