Säravaimad veteranid lõpetasid koos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einart Alus (vasakul) ja Benno Viirandi lõpetasid koos nagu nad on seda teinud mitu varasemat aastat. Viirandi kahtlustab, et see jäi nende viimaseks ühiseks finišiks.
Einart Alus (vasakul) ja Benno Viirandi lõpetasid koos nagu nad on seda teinud mitu varasemat aastat. Viirandi kahtlustab, et see jäi nende viimaseks ühiseks finišiks. Foto: Elmo Riig

1958. aastast koos ümber Viljandi järve jooksul osalenud Benno Viirandi ja Einart Alus tulid finišisse koos. «Võib-olla oli see meil viimane aasta koos lõpetada ja me tahtsime seda koos teha. See on ju väga ilus,» ütles Viirandi.

Küsimusele, miks tänavu jooks võiks 58. korda lõpetanud Viirandile ja 57. korda finišisse jõudnud Alusele viimaseks jääda, vastas Viirandi, et vanus teeb oma. «Einart ütles, et temale jääb see jooks arvatavasti viimaseks. Kui mina järgmisel aastal liigun, siis tahan ikka kohal olla.»

Kuni Kösti sillani liikus Viirandi Alusest eespool. Nende kokkulepe oli, et Kösti sillal, kust lõpuni jääb veel poolteist kilomeetrit, ootab arvatavalt kiirem Viirandi sõbra järele. Nii ta ka tegi ning Tartu tänava läbisid 17. aprillil 83-aastaseks saanud Alus ja 20. mail 83-aastaseks saav Viirandi koos. Staadionile jõudes said jooksu säravaimad veteranid suure aplausi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles