Nädala protest. Viljandi jetimehed

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Viljandis tundub viimasel ajal juhtuvat vähe asju, mille poolt või vastu allkirju ei kogutaks. Jetisõiduala loomine Viljandi järvele torkab aga silma isegi viimase aja kodanikualgatuste seas, sest sellest ajendatuna kogutakse allkirju nii poolt kui vastu. 

Huvirühmi on seejuures vähemalt kolm. Esiteks veemootorispordisõbrad, kes jettidega kihutamisest sugugi loobuda ei taha. Teiseks plaanitava jetiala läheduses elavad inimesed, keda põrmugi ei paelu mõte aknast sisse tulvavast turbiinmootorimürast ja nende rajatud ujumiskoha lähedal paarutavatest veesõidukitest. Kolmandaks kalamehed, kelle arvates on jetid siseveekogudel üldse saatanast ja tuleks raudselt ära keelata. 

Kui esialgu kavandas linnavalitsus jetisõiduala loomist just selleks, et kõik huvirühmad järvele kenasti ära mahuksid, siis nüüd peaks olema selge, et nad ei mahu siia. Ka neljapäeval koos istunud Viljandi volikogu mõistis, et vähemalt sellisel kujul pole mõtet eelnõuga edasi minna, ja katkestas selle lugemise. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles