Oiu sadamasse külla sattunud itaallane avab seal restorani

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile tegid ehitusmehed Oiu sadamas avatavas restoranis Ruup viimaseid ettevalmistusi. Seal toimetasid peakoka paremaks käeks saav kokk Krisliin Sikk ja sadamakapten Anmar Pihlak.
Eile tegid ehitusmehed Oiu sadamas avatavas restoranis Ruup viimaseid ettevalmistusi. Seal toimetasid peakoka paremaks käeks saav kokk Krisliin Sikk ja sadamakapten Anmar Pihlak. Foto: Marko Saarm

Homne päev tõotab Oiul tulla sagimisrohke: kui varasematel aastatel on sadamakapten Anmar Pihlak olnud täiskohaga parkimiskorraldaja haugipüügihooaega alustavatele kalameestele, siis seekord avab sadam samal ajal ka restorani.

Olgugi et Tartu maantee äärde jäävas restoranis Ruup saab peategelaseks hoopis Itaalias sündinud, Sloveenia piiri ääres kasvanud ja praegu perega Saaremaal elav Sandro Batista, on selle sisseseadmisega ametis olnud Oiu sadama üks omanikest Anmar Pihlak. Tema pakkus restoranile ka nime välja.

Nimevõistlusele laekusid veel Aer ja Konks, aga peale jäi Ruup, et teenindaja saaks selle tähendust klientidele selgitada. Nimelt on ruup Lõuna-Eestile iseloomulik viiest lauast kokkulöödud paat, millega on hea madalates vetes kala jahtida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles