Rattaklubi pingutab uisumaratoni nimel

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi rattaklubi liikmed jätkavad järvel tööd uisuringi korrashoidmiseks ning on teise Mulgi uisumaratoni teokssaamise osas positiivselt meelestatud.

«Ma usun, et laupäeval maraton tuleb,» sõnas rattaklubi president Loit Kivistik. «Paraku ei saa ma anda mingisugust garantiid.»

Teisipäeval töötas tosin rajameistrit üheksa tundi järvel, kastes uisuringi, et lõhenenud ja väga krobeliseks muutunud jää oleks jälle sile. Paraku rikkus õhtul alanud lumesadu töö suures osas ära. Siiski olid rajameistrid teisipäeva õhtul lootusrikkad ja kinnitasid, et uisumaraton ära ei jää.

Kivistiku sõnul töö raja kordasaamise nimel jätkub. «Õnneks pole võistlusele registreerunud liiga palju osalejaid ja neile suudame ehk maratoni korraldada,» arvas klubi president. Kolmele kavas olevale distantsile on end kirja pannud 110 uisutajat. Maratonile saab end registreerida ka võistluspäeval stardipaigas.

Detsembri algul tekkinud jääle rajati algul viie kilomeetri pikkune ring. Kahe tsükloni tagajärjel kahanes see kolme kilomeetri pikkuseks, kuid praeguseks on alles veidi üle 1,5 kilomeetri. «Pikemaks me seda teha ei saa,» tunnistas Kivistik.

Lumi on talve jooksul uisuraja korduvalt enda alla matnud ning raske lumevaip rõhub jääd sedavõrd, et lume ja jää vahel on mitmel pool vesi.

STARDID
Teine Mulgi uisumaraton on kavas pidada laupäeval, 8. jaanuaril.
• Kell 11 antakse korraga start nii 50 kui 30 kilomeetri pikkusel distantsil sõitjatele.
• Kell 14.15 lähevad uisutajad 10 kilomeetri pikkusele rahvasõidule.
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles