Kuivad küttepuud on otsakorral

Egon Valdaru
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk-Eesti küttekontorist vuravad koormad paljudesse Eesti paikadesse, aga ka Norrasse ja Rootsi.
Kesk-Eesti küttekontorist vuravad koormad paljudesse Eesti paikadesse, aga ka Norrasse ja Rootsi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Külm talv kergitab jõudsalt küttepuude hinda ning korralikult kuivanud halge pole kerge leida.

Viljandis asuvast Kesk-Eesti küttekontorist on ostjad viimastel aastatel puid saanud üsna soodsa hinnaga, kuid aastaga on see kerkinud rohkem kui viie euro ehk 80 krooni võrra.

Ettevõtte juhataja Silver Särevi sõnutsi kergitab hinda põhiliselt see, et talunikud ja metsafirmad küsivad tooraine eest rohkem raha.

Viljar Pärkma, kes müüb küttepuid umbes sama hinnaga kui Kesk-Eesti küttekontor, nimetas kallinemise peapõhjuseks kütuse hinna kerkimisest tulenevat veokulude suurenemist.

Koos märgade puudega on kallinenud kuivad halud. Liiati ütles mitu müüjat, kellele «Sakala» helistas, et see kraam on otsakorral või juba lõppenud. Samuti selgus, et pakutav ei pruugi kuigi kuiv olla, sest on väljas riidas tahenenud alles läinud kevade lõpust.

Kuiva puu ruumimeetri viib Viljar Pärkma puuliigist sõltuvalt koju 40—42 euroga (625—657 krooniga). Aasta tagasi oli hind seitse kuni kaheksa eurot ehk sadakond krooni odavam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles