Mõte elektrituulikust ajas Savikoti elanikud ärevile (1)

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli ja Kevin Rommel on veendunud, et elektri tootmiseks mõeldud suured tuulegeneraatorid ei tohiks asuda elumajadele lähemal kui kilomeeter. Samas on õhus võimalus, et üks selliseid hakkab varsti seisma nende kodust umbes 300 meetri kaugusel.
Kerli ja Kevin Rommel on veendunud, et elektri tootmiseks mõeldud suured tuulegeneraatorid ei tohiks asuda elumajadele lähemal kui kilomeeter. Samas on õhus võimalus, et üks selliseid hakkab varsti seisma nende kodust umbes 300 meetri kaugusel. Foto: Marko Saarm

Ühe Savikoti küla taluperemehe plaan panna oma maale püsti selle kandi esimene suur elektrigeneraator on ümbruskonna rahva närvid pingule kruvinud. Lähemad elanikud pelgavad, et naaber sõidab vallavalitsuse toel nende vastuväidetest julmalt üle.

Viljandist linnulennult kuue kilomeetri kaugusel Savikoti külas asuva Väike-Taki talukoha omanik Mati Pirnpuu on juba mõnda aega veeretanud mõtet oma majapidamises püsti panna mitmekümne meetri kõrgune elektrigeneraator – selline, milletaolisi on eestlased harjunud nägema eeskätt mereäärsetes piirkondades. Esialgsetes taotlustes on juttu olnud 50 meetri kõrgusest ja 30-kilovatise võimsusega rajatisest.

Plaanide peamised vastalised on Väike-Taki lähimad naabrid, Taki talu noorperemees ja -perenaine Kevin ja Kerli Rommel ning Ohtla talu perenaine Kairi Ong.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles