Tasuta sõidu asemel pakutakse eakatele liitmist

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate tasuta linnatransporti on õigus kasutada üle 65 aasta vanustel rahvastikuregistri järgselt Viljandi linnas elavatel pensionäridel ühes kalendrikuus 14 sõidukorda.
Eakate tasuta linnatransporti on õigus kasutada üle 65 aasta vanustel rahvastikuregistri järgselt Viljandi linnas elavatel pensionäridel ühes kalendrikuus 14 sõidukorda. Foto: Marko Saarm

Keskerakonna ettepanek taastada vähemalt 65-aastastele inimestele Viljandis tasuta bussisõit neljapäeval volikogus ilmselt heakskiitu ei leia, küll aga pakuvad linnajuhid vastu kasutamata sõidukordade ühest kuust teise lükkamist.

«See on parem kui mitte midagi, aga ei lahenda olukorda,» arvas Viljandimaa pensionäride ühenduse üks juhte Mare Mihkelson, kelle eestvedamisel korjati talvel ligi 700 allkirja tasuta bussisõidu taastamiseks. Edu need allkirjad ei toonud, sest linnajuhtide hinnangul pole linnakassas nii palju raha, et kõigile piiramatult tasuta bussisõitu lubada. Eakatele jäeti kasutada 14 sõidukorda kuus.

Esimese kvartali andmetele tuginedes on Keskerakonna fraktsiooni juht Helmut Hallemaa esitanud volikogule eelnõu taastada tasuta sõidu võimalus. Kui mullu kulus linnal esimeses kvartalis eakate tasuta sõidu kompenseerimiseks 38 346 eurot, siis tänavu oli see summa 24 009 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles