Kiriku sõbraks valiti truu teener

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa praost Marko Tiitus (keskel) ja Tartu piiskop Joel Luhamets andsid aasta töötegija tiitli  Elvi Kukele pikaaegse truu teenimise eest Põltsamaal.
Viljandimaa praost Marko Tiitus (keskel) ja Tartu piiskop Joel Luhamets andsid aasta töötegija tiitli Elvi Kukele pikaaegse truu teenimise eest Põltsamaal. Foto: Jaan Männik

Viljandi praostkond pidas sinodi ehk aastakoosoleku esmaspäeval Tarvastus, kus traditsiooni kohaselt valiti tänavune töötegija ja kiriku sõber, tehti aastast kokkuvõte ja kinnitati eelarve.

Kiriku aasta töötegijaks valiti Elvi Kukk Põltsamaalt. Väikest kasvu naine on aastakümneid teinud paljusid töid, alates kellalöömisest ja lõpetades kohvilaua katmisega. «Nii tore, et seda väikest inimest viimaks märgati,» sõnas Tartu piiskop Joel Luhamets, kui Elvi Kukke tunnustuse üleandmisel õnnistas.

Kiriku sõbraks valiti ettevõtja ja Viljandi linnavolikogu aseesimees Harri Juhani Aaltonen, kes andis tõhusa panuse nii suurannetajana kui eestvedajana Viljandi Jaani kirikule Eesti suurima, 28 kellast koosneva kellamängu saamiseks. Neist suurima kella läbimõõt on umbes 760 millimeetrit ja see kaalub ligi 270 kilogrammi. Nagu sinodil täheldati, tunneb Aaltonen Viljandi ettevõtjaid ja tänu tema abile rahahankimisel projekt üldse teoks saigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles