Katserühmad käisid kutsekoolides võimalikke uusi valikaineid uurimas

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnaasiumi esimese kursuse majandus- ja sotsiaalsuuna õpilased uudistasid Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli pagariköögis eriala võlusid, valmistades kookoseküpsiseid ja leivataignas hakklihapirukaid.
Viljandi gümnaasiumi esimese kursuse majandus- ja sotsiaalsuuna õpilased uudistasid Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli pagariköögis eriala võlusid, valmistades kookoseküpsiseid ja leivataignas hakklihapirukaid. Foto: Marko Saarm

Kui ühel rühmal oli apelsinimoos jogurtisse segatud ja valmima hakkas jäätis, mis etteruttavalt öeldes sai nii magus, et ajas mõnel maitsjal südame läikima, siis teine sats õpilasi ajas sel ajal lihamassi soolde ja kolmas venitas leivatainast nagu plastiliini, et see hakklihavorstikesele ümber ulatuks. 

Nii olid üleeile keskpäeval ametis Viljandi gümnaasiumi esimese kursuse ehk siis kümnenda klassi õpilased, kes käisid Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis õpetatavaga tutvumas. Nende ülesanne oli katsetada, kas tulevikus võiks mõne sealse eriala gümnaasiumi vabaainete programmi lisada.

Olustveres piimanduse õpitoas osalenud Marleen Žurihhina ja Annika Kask olid ühel meelel, et sellised ained gümnaasiumiprogrammis oleksid õpilastele kindlasti põnevad. Nende kaasõpilased olid Olustveres läinud uudistama grillvorsti tegemise õpituba ning kolmas rühm küpsetas pagariruumides lihapirukaid ja kookoseküpsiseid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles