Moosimessi võidud jäid Viljandimaale

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere moosimess
Olustvere moosimess Foto: AFP / Scanpix

Olustvere neljandal hoidistemessil valisid külastajad parimaks soolaseks hoidiseks köögiviljade assortii ja magusaks rabarberi-teelehe keedise.


Moosimessiks kutsutaval üritusel olid seekord kohal üheksa maakonna perenaiste tehtud hoidised ning suur hulk külalisi, kes kõik said konkursil osalenud töid maitsta ja hinnata.

Pärast viietunnist hoidiste võrdlemist kuulutati välja parimad. Soolaste hoidiste seas võitis Olustvere naise Milvi Tarto tehtud assortii köögiviljadega. Mooside kategoorias võitis rabarberi-teelehe keedis, mille loojaks oli Karksi külaseltsi liige Asta Jänes.

Messi eestvedaja Aime Vilu selgitusel on Olustvere hoidistemess saanud Eesti perenaiste seas väga populaarseks. "Mitmed sügisesed mihklilaadad on samasuguse võistluse ka enda kavva võtnud," selgitas ta. "Mõnel pool korraldatakse lausa eelvoore, et valida Olustverre pääseja."

Vilu sõnul näitab see üritus, et Eesti naised oskavad hoidiseid teha ja need püsivad kenasti ka kevadeni.

Korraldaja väitel pole üritusel oluline mitte auhind, vaid võimalus tulla ja vahetada ideid ja proovida oma hoidiste maitset ka väljaspool peret.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles