Kesklinna koolis kõlas sadade poiste koorilaul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MARKO SAARM
Poistekooride võistulaulmine tõi Viljandisse kokku 17 koori.
MARKO SAARM Poistekooride võistulaulmine tõi Viljandisse kokku 17 koori. Foto: Marko Saarm

Viljandi Kesklinna koolis oli laupäeval poistekooride võistlus, mis tõi kohale 17 koori enam kui 600 lauljaga väga erinevaist Eesti paigust: Tartumaalt ja Tallinnast, Pärnust ja Paidest, Võrust ja Antslast, Sauelt ja Saaremaalt, Põltsamaalt ja Tabasalust.

Võisteldi kuues kategoorias. Esinejaid hindas viieliikmeline žürii, millesse kuulusid 2017. aasta noorte laulupeo peadirigent Heli Jürgenson, üle-eestilise noorte sümfooniaorkestri dirigent Jüri-Ruut Kangur, helilooja Mart-Rasmus Puur, tütarlastekoori Ellerhein dirigent Ingrid Kõrvits ja Riia Toomkiriku poistekoori peadirigent Martinš Klišans.

Žürii andis lisaks parimate väljakuulutamisele välja ka eripreemiaid. Need said Paide gümnaasiumi poistekoori instrumentaalsolist-flöödimängija, Pärnu Ülejõe põhikooli poistekoori solistid, Tabasalu ühisgümnaasiumi poistekoori trompetisolist, Gustav Adolfi gümnaasiumi poistekoori instrumentaalrühm ja Saaremaa ühisgümnaasiumi poistekoori solistid. Ära märgiti ka Antsla gümnaasiumi poistekoori hea esinemine ning C2-kategooria kooride kõrge tase.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles