Roolimobiilikutele jätkus järelemõtlemiseks ainest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LRK Autokoolitus võimaldab sõidumatkimisseadet kasutada, et juht saaks kogeda, kuidas sõidu ajal mobiiltelefoniga tegelemine tema sõidustiili mõjutab.
LRK Autokoolitus võimaldab sõidumatkimisseadet kasutada, et juht saaks kogeda, kuidas sõidu ajal mobiiltelefoniga tegelemine tema sõidustiili mõjutab. Foto: Ardi Truija

Purjus peaga autot juhtida on ohtlik, see on ilmselge. Maanteeamet väidab, et sama ohtlikuks muutub liikluses see juht, kes tegeleb sõidu ajal mobiiltelefoniga. 

Nädala eest korraldas maanteeamet koos politsei ja osaühinguga LRK Autokoolitus õppuse nendele autojuhtidele, kes olid kaks nädalat varem roolis telefoniga kõneldes politseinikele vahele jäänud. Juhtidele anti valida, kas maksta trahv või osaleda tasuta koolitusel. Need kümmekond, kes olid valinud koolituse, sättisid end õppeklassi viimastesse pinkidesse istuma ja piidlesid pisut ebalevalt ringi.  

Koolituse vestlusosa juhtisid maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Sirli Tallo ja Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juht Alar Sadam. Tallo sõnul ei pääsenud kohaletulnud mitte ainult 40 euro võrra vaesemaks jäämisest, vaid nad aitavad liikluskultuuri turvalisemaks muuta. Sellega oli päri Karmen Roost, kel on vaid mõneaastane juhistaaž. «Pidasin kasulikumaks pühendada sellele teemale tund aega oma ajast lootuses, et õpin midagi. Ega tarkus mööda külge maha jookse,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles