Krooniaeg tõi Eestisse 110 lotomiljonäri

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimase krooniaja ehk kaheksateistkümne ja poole aasta jooksul võideti Eestis lotoga miljon või enam krooni 110 korda.

Eesti Loto nõunik Evi Kits ütles, et viimase suurvõidu ehk enam kui 3,33 miljonit krooni tõi 29. detsembril Viking Lotto pilet, mis osteti Tallinnast Kadaka tee Selverist.

«Võitja pole veel endast teatanud ega võitu vormistamas käinud ja nüüd, uuel aastal kantakse võidusumma tema kontole juba eurodes,» lausus ta. «Ent pilet võitis siiski krooni ajal ja nii läheb see kirja kroonimiljonäride tabelisse.»

Detsember oli lotomängijaile üldse lahke kuu, sest siis loositi välja kuus miljonikroonist või suuremat võitu.

«Sellega on kroonimiljonäride arvestus lõppenud,» tõdes Kits. «Kiirloteriis «Miljonär» on jäänud veel miljonikrooniseid peavõite, aga needki makstakse välja juba eurodesse arvutatuna. Pealegi läheb kiirloterii võit kirja vormistamise kuupäeva järgi ja seega tabel enam ei muutu.»

Tõsi, kui aasta viimane suurvõitja ei ilmu millegipärast võitu vormistama, kahaneb kroonimiljonäride arv siiski 109-le.

«Loodame, et varsti saame rääkida lotomängu euromiljonäridest, sest selliseid summasid on võimalik võita Viking Lottoga,» lisas Kits.

Kõige rohkem miljonivõite, 57, tõid Bingo loto piletid. Enim, nimelt 19, lisandus suurtabamusi 2008. aastal.

Esimene miljonivõit, täpselt miljon krooni loositi välja 1996. aasta 20. aprillil toonases «Victor Extra» mängus. See läks Paidesse lotosõbrast pereisale.

Kõige suuremaks summaks jäi 9 395 861 krooni, mille andis 2009. aasta 25. märtsil Bingo loto pilet. Eelmisel päeval oli selle Tartust Sõbra tänava Selverist ostnud Tartumaal elav 38-aastane pereema. Ühe mänguväljaga pilet võitis jackpot’i, nurkade- ja diagonaalidemäng lisa ei toonud. Naine oli selleks loosimiseks ostnud eri kohtadest mitu piletit.

Krooniaja kümne suurema lotovõidu seas oli enam kui üheksa miljoni krooniseid tabamusi kaks ja enam kui kaheksamiljonilisi kolm. Kaks võitu ulatusid üle seitsme ja kuue miljoni. Kümnendale kohale jäi 5 917 155-kroonine Bingo loto võit.

Tegelikult oleks miljonitabelisse mahtunud 111 sissekannet, aga üks seitsmekohaline võidusumma jäi välja võtmata ja see pingereas ei kajastu.

Nimelt osteti 2008. aasta 14. veebruaril Tartust Kalda tee R-kioskist Bingo loto pilet, mis andnuks 1 645 116 krooni. Paraku võitja sellele summale järele ei tulnud.

TIPUD KOKKU

Eesti Loto liitis eile kokku suurtabamuste üldsumma.
• Miljon või enam krooni toonud 110 lotopileti võidu kogusuuruseks kujunes 259 883 125 krooni.
Allikas: Eesti Loto

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles