Ilunõudlus väikelinnas julgustas ettevõtet rajama

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Sarv ja Triin Kruusma panid oma oskused kokku ja avasid Karksi-Nuias S&T Ilutoa. Ühtlasi teevad nad ka teineteisele iluprotseduure: Sarv alustab Kruusma ripsmete hooldamist.
Siret Sarv ja Triin Kruusma panid oma oskused kokku ja avasid Karksi-Nuias S&T Ilutoa. Ühtlasi teevad nad ka teineteisele iluprotseduure: Sarv alustab Kruusma ripsmete hooldamist. Foto: Marko Saarm

Kui maal ettevõtte planeerimine paneb nii mõnegi pikalt kukalt kratsima, siis kahel neiul kulus mõttest rajada Karksi-Nuia oma ilutuba selle avamiseni vaid kuu jagu päevi.

Nii ripsmetehnik Siret Sarv kui küünetehnik Triin Kruusma töötasid varem kodus ja sealt hakkas neil vaikselt ka klientuuri kogunema. 

Kliendid andsid julguse 

Üks Siret Sarve sõbranna sattus Triin Kruusma juurde geelküüsi paigaldama ja tema jutu peale läks Kruusma Sarve juurde ripsmeid hooldama. Tehnikud leidsid, et võiks oma oskused ühendada ja teha koos ilutoa. 

Kliente oli ju mõlemal kogunenud piisavalt, mis tähendas, et kartust, et asi ära ei tasu, väga polnud.

«Siis ma ei oleks küll julgenud selle asjaga kaasa minna, kui oleks pidanud salongis täiesti nullist alustama,» lausus küünetehnik. Julgust andis talle ka see, et ümbruskonnas suuremalt tegutsevaid küünetehnikuid polnud ning inimesed käisid iluteenuste järel ikkagi Viljandis. «Tõesti, ma ei oleks üldse mõelnud selle peale, kui siin Karksi-Nuias oleks olnud juba keegi, kellel on kindel klientuur välja kujunenud.»

Jutud aetud, oli Siret Sarvel märtsi alguseks kinnitus, et nad saavad Pärnu maanteel endale 15-ruutmeetrise ettevõtluspinna. Seal tehti remont ja nüüd võivad neiud kinnitada, et 1. aprillil avatud salongil läheb kenasti ja asi tasub end ära.

Salongis on parem 

«Maksud ja rendi teeme ju pooleks ja selles suhtes probleemi pole,» lausus Kruusma. Päevas käib mõlemal tehnikul keskmisel kolm klienti ja tööd saab ka jaotada, nii et pigem pannakse rohkem kliente ühele päevale ega hakata ühe töö pärast eraldi välja tulema. 

Salongis on tehnikute sõnul tunduvalt parem töötada kui kodus.

«Kodu ja töö on ikkagi eraldi,» selgitas küünetehnik ja lisas, et juba see tunne, et käid tööl, on parem. «Kodus tõmbad muidu lihtsalt krunni pähe ja dressid selga, aga siia tulles paned ikka natuke viisakamalt riidesse.» 

Ühtlasi on ripsmetehniku sõnul ilutuba parem ka klientuuri hankimiseks. Kui kodus käisid voodi kõrval massaažilaual ripsmeid hooldamas enamasti sõbrannad, kes niisamagi oleksid külla tulnud, siis mida aeg edasi, seda rohkem kogunes ka võõrast rahvast. «Ja palju sa sinna koju võõraid ikka lased,» sõnas tehnik.  

S&T Ilutoas käivad enamasti oma valla inimesed. «Nuia meie juurde on tulnud paljud kliendid, kes muidu käisid Viljandisse,» lausus Sarv ja lisas, et ilmselt on inimestel lihtsalt mugavam kodukohas käia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles