Dünaamiline duo Teringi rabas

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi jänese kasukas põllukõrte tooniga ühte sulab, ei jää pikk-kõrv fotograafil siiski märkamata.
Kuigi jänese kasukas põllukõrte tooniga ühte sulab, ei jää pikk-kõrv fotograafil siiski märkamata. Foto: Marko Saarm

Pole midagi mõnusamat kui kevadises päikesepaistes kaunist Eestimaa loodust nautida. Sakala looduskülje tiim kloppis kontidest laiskuse välja Läti piiri ligidal vonkleval viiekilomeetrisel õpperajal. Laukad, rabasaared, sillerdav järvesilm ja meeleolukas seltskond – kõlab nagu unistuste puhkus. Proovige järele!

Seisan kokkulepitud ajal tänavaotsal ja ootan, et fotograaf Marko mu sealt auto peale korjaks. Ehkki kellaaeg on võrdlemisi varajane, on päikesekiired suutnud õhusooja 11 kraadini kergitada ning kui kopsud karget õhku servani täis tõmban ja silmad sulen, käin korraks kusagil kauges lapsepõlves ära. On täpselt selline ilm, millega võis kilejope hõlmad esimest korda eest lahti jätta ja koolimütsi tavalisest uljamalt kuklasse lükata, kekatunnis lubati higilehase võimla asemel metsa orienteeruma ning kodus ootas kannatamatult värskelt õlitatud ketiga kokukas.

Sellest, et Marko on jälle hoos, saan aimu juba poepeatuses. Tühjade kätega autosse naasnud operaator ­Kõpsule toob kassapidaja mullivee järele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles