Õpilased viisid eurütmiakava Tampere waldorfkooli peole

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi waldorfkooli eurütmiaõpetaja Virgi Ojap ja õpilased näitasid, kuidas moodustada eurütmias vokaale. Õpetaja näitab A-tähte, (vasakult) Oosip Mägi E-tähte, Katariina Raudsepp U-tähte, Ella Mari Roos I-tähte ja (taga paremal) Martin Kossesson O-tähte.
Viljandi waldorfkooli eurütmiaõpetaja Virgi Ojap ja õpilased näitasid, kuidas moodustada eurütmias vokaale. Õpetaja näitab A-tähte, (vasakult) Oosip Mägi E-tähte, Katariina Raudsepp U-tähte, Ella Mari Roos I-tähte ja (taga paremal) Martin Kossesson O-tähte. Foto: Elmo Riig / Sakala

Et kunst vajab vaatajat ja kogemuste vahetamist ning oma koolis jääb saal kitsaks, läksid Viljandi waldorfkooli õpilased Soome oma sõsarkooli näitama eurütmia­etendust «Bachist Pärdini» ja saama kogemusi mere taga tehtavast tööst.

Oma kooli saal, kus harjutatakse waldorfkoolide kohustuslikus õppekavas olevat eurütmiat, jääb etendustele väikseks. Kui sinna juba kümmekond üheksanda klassi poissi panna, siis geomeetrilisi kujundeid enam tegema ei mahugi.

Kool on kasvanud ja lava, kuhu pealtvaatajad seni on mahutatud, on neile kitsaks jäänud. Seepärast on õpilased esimesel ja teisel poolaastal selgeks õpitud kavad kandnud ette orkestrimaja saalis, sest muusikakooliga on koostöö hea. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles