Ründavalt mänginud Tulevik oli seitsmes

Alvar Loog
, Tuleviku poolehoidja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooajaks valmistuv jalgpalliklubi Tulevik meistriliiga esindus lõpetas siseturniiri seitsmenda kohaga.
Hooajaks valmistuv jalgpalliklubi Tulevik meistriliiga esindus lõpetas siseturniiri seitsmenda kohaga. Foto: Katre Kokk

Vana aasta viimastel päevadel Tallinnas Kalevi spordihallis peetud traditsioonilisel jalgpalli siseturniiril sai Viljandi Tuleviku meeskond meistriliiga kümne klubi konkurentsis seitsmenda koha.

Telekanali TV14 vahendusel kogu pikkuses ülekantud turniiri võitis Tartu Tammeka Tallinna Flora ja Narva Transi ees.

Äsja uueks hooajaks valmistuma hakanud Viljandi meeskonna suurim muudatus puudutab pisut üllatuslikult peatreenerit. Aastal 1998 Tulevikus mängijana alustanud, seejärel abitreeneri ning viimased kuus hooaega peatreenerina ametis olnud Marko Lelov kavatseb pühendada oma aja ning energia alanud aastal Eesti U-21 ja U-19 koondisele.

Uus peatreener

Praegu täidab Tuleviku peatreeneri kohuseid eesti verd grusiin Zaur Tšilinga­rašvili, kes on tuntud ja tunnustatud peamiselt hea noorte juhendajana. Meistriliigas on ta kätt proovinud ka varem, juhendades aastatel 2000 ja 2001 kõrgemas seltskonnas Valga Warriori ja Kuressaaret.

Aasta viimasel turniiril oli Tulevik esindatud noore, suhteliselt kogenematu koosseisuga. Juba eelmisel hooajal Viljandi esiklubis mänginutest olid kohal Aiko Orgla, Alan Ventsel, Rait Kasterpalu, Rauno Tutk, Janar Toomet, Mikk Sillaste, Joel Indermitte ja Karl Mööl.

Esimest korda tõmbasid Tuleviku särgi selga seni Valga Warriori või Flora duubliga esiliigas palli tagunud Jaan Leimann, Marten Mütt, Stanislav Goldberg, Sander Karu ja Silver Lätt.

Mitu eelmisel hooajal meistriliigas Tuleviku koosseisu kuulunud mängijat esindas saaliturniiril klubi, kus viibib proovimisel. Nende hulka kuuluvad Karl-Eerik Luigend ja Elvis Liivamägi (Tallinna Flora), Sander Sinilaid (Tallinna Levadia) ning Armand Naris (Nõmme Kalju). Mullu Viljandi Tuleviku teise rivistuses teises liigas mänginud Eesti U-19 koondise liige Karol Mets kaitses Flora värve.

Tulevik näitas turniiril ilusat ja ründavat jalgpalli ning sai üheksas kohtumises kolm võitu ja kuus kaotust. Viljandi meeskond oli hädas kaitsega, paaril korral eksisid väravavahid. Ainus suur äralangemine leidis aset Nõmme Kalju vastu peetud avakohtumises. Magusaks kujunes Tallinna Levadia alistamine.

Janar Toometilt neli tabamust

Meeskonna parim oli neli tabamust — üks ilusam kui teine — sepistanud Janar Toomet. Selle tulemusega jagas ta väravaküttide edetabelis Sillamäe mängija Aleksandr Nikuliniga kolmandat kohta. Kaks korda jõudis Tuleviku meestest sihile Jaan Leimann, ühe tabamuse said kirja Rait Kasterpalu, Stanislav Goldberg ja Silver Lätt.

Kõige edukamalt esines Viljandi esindustest 12 päeva kestnud aastalõputurniiril poiste C2-klassis finaali jõudnud, ent seal Nõmme Unitedile kaotanud Tuleviku meeskond, mida juhendab Leo Ira.

Ilusa võistluse tegid ka Sergei Vassiljevi treenitavad Viljandi Tuleviku neiud, kes said tütarlaste A-klassis kahe napi kaotuse kõrvale kolm viiki. Väravavaht Teele Toomsalu valiti ühtlasi oma positsioonil turniiri parimaks.

Eesti jalgpalli meistriliiga tänavuse turniiri alguseni on jäänud kaks kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles