Enne siidsallitegu sai ette võetud hulk suhkrusi katseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma esimesed siidsallid tegi Helju Kukk juba 1990. aastate algul ning kui kellelgi on vaja külla minna ja kink kaasa võtta, tuleb sallitegu taas päevakorda.
Oma esimesed siidsallid tegi Helju Kukk juba 1990. aastate algul ning kui kellelgi on vaja külla minna ja kink kaasa võtta, tuleb sallitegu taas päevakorda. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Ma toon siis suhkru, lusika ja vee ja degusteerime ära?» küsis perenaine Helju Kukk ning märganud ajakirjanike üllatunud ilmet, teatas ta, nagu oleks see iseenesestmõistetav: «Ei noh, eetri ikka.»

Niisiis läks perenaine kööki ning tõi sealt kolm kruusi ja suhkrutoosi. Ühtlasi oli lauale tekkinud aastaid hoitud pudelike eetriga. «See on tervislik, kui õigesti teha,» kinnitas perenaine. 

Esiti tundus niisugune mõte pisut hirmutav, aga kui Helju Kukk supilusikatäiele suhkrule eetritilga lasi, selle suhu pistis, vett peale lonksas ja siis tugevalt välja hingas, näis see täiesti tehtav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles