Repliik: Ikkagi inimene!

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Johanson
Katrin Johanson Foto: Elmo Riig / Sakala

Kes poleks kuulnud ütlust, et me kõik tuleme lapsepõlvest? See psühhoanalüüsi isa Sigmund Freudi sõnastatud mõte võimaldab meil kanda varaste eluaastate arvele nii oma edu kui luhtumised — isegi iseloomu.

Mõnel juhul annab see meile alust hoobelda hea lastetoaga, teistel puhkudel lubab end välja keerutada vastutusest.  

Tõsi küll: ka hiljem on psühholoogid kinnitanud, et just esimesed kuus eluaastat laovad meie väärtushinnangutele ja maailmatajule vundamendi. Niisiis polegi ehk vale öelda, et fotod, mis «Sakala» valis tänavu oma toimetuse rahva tutvustamiseks, näitavad meid sellistena, nagu oleme sügaval sisimas.

Piltide all olevatest aastaarvudest saab teada ülesvõtte tegemise aja. Meie tutimütsid, kleidilõiked ja mänguasjad annavad väikse vihje toonase eluolu kohta.

Komöödiafilmides üritatakse end teinekord mõne vastiku tegelase suhtes leebelt sallivaks häälestada mõttega, et ka too inimkonna nuhtlus on olnud kunagi põlvpükstes põnn või patsidega plika. Teate, see isegi mõjub. Proovige!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles