Toiduabi hulk on kasvanud 2200 kilogrammi võrra

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi toidupanga koordinaator Anu Ristjõe komplekteeris tuhatkond 17-kilogrammist toiduabipakki.
Viljandi toidupanga koordinaator Anu Ristjõe komplekteeris tuhatkond 17-kilogrammist toiduabipakki. Foto: Elmo Riig / Sakala

Toiduabisaajaid on mullusega võrreldes enam ja Viljandi toidupank jaotas eelmise korraga võrreldes 133 euroabi toidupakki ehk 2200 kilogrammi rohkem. 

Eelmise nädala algul, kui Sakala Männimäel Viljandi toidupanga tagasihoidlikus laos pakkide kokkuseadmist vaatamas käis, oli toidupanga koordinaator Anu Ristjõe komplekteerinud juba rohkem kui tuhat toiduabipakki. Teha jäi veel 30–40. 

Ühte kasti pani ta 14 toiduainet, kokku 29 toodet. Mida täpselt, vaatas ta seinale kleebitud nimekirjast. Kaks kilo suhkrut, sama palju tatart, jahu- ja riisipakk ning hulk konserve. Need on vaid mõned toiduained selles 17-kiloses pakis. Läinud nädalaga saadeti viimased pakid teele ning kevadine Euroopa Liidu abifondi toiduabi jagamine enim puudust kannatavatele isikutele sai selleks korraks läbi. Järgmine kord on sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles