Tulistaja vaimset tervist puudutav kohtumine pidi olema samal päeval

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla psühhiaatriakliiniku akuutpsühhiaatria ja vastuvõtu osakonda viib patsiente nii politsei kui kiirabi. Kas nad ka ravile jäetakse, on juba valvearsti otsustada.
Viljandi haigla psühhiaatriakliiniku akuutpsühhiaatria ja vastuvõtu osakonda viib patsiente nii politsei kui kiirabi. Kas nad ka ravile jäetakse, on juba valvearsti otsustada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuuldavasti oli perekond üritanud vaimsete probleemidega meest enne reedesi sündmusi, mis kulmineerusid Valuoja puiestee 22 maja trepikojas juhuslikult ette jäänud inimese surnuks tulistamisega, Viljandi haigla psühhiaatriakliinikusse ravile saada.

Tulistaja polnud korravalvurite vaatevälja varem sattunud, kuid ta on olnud ravil kinnises raviasutuses. Miks ja kuidas perekond teda seekord ravile suunata soovis, Sakalal teada saada ei õnnestunud. Küll aga on teada niipalju, et perekond oli võtnud ühendust Viljandi linnavalitsuse sotsiaalametiga ja teda puudutav kohtumine oli kokku lepitud reedeks. Linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Johan-Kristjan Konovalov ütles, et sotsiaalameti töötajad kuulsidki kõnealusest isikust esimest korda alles eelmisel nädalal. Enne, kui kohtumine aga teoks oleks saanud, võeti mees tapmise tõttu kinni.   

Vaimse tervise murede tõttu on mehe ametlik eestkostja tema ema, kes keeldus eile kommentaaridest. Samuti polnud nõus rääkima tulistaja kasuisa, üheksa aastat tagasi erru läinud politseinik, kelle relvakapi 38-aastane kasupoeg reedel ketaslõikuriga lahti lõhkus ja sealt taparelva haaras. Nad olid eile lõunal politseimaja juures, kust tulistaja ema väljus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles