Arutu tulistamine röövis pereisa elu (5)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi
Kiirabi Foto: Elmo Riig

Neljaliikmelise perekonna reisiplaan lõppes pereisa traagilise hukkumisega Valuoja puiestee kortermajas. Vaimuhaigust põdeval 38-aastasel Renel polnud senise info põhjal relva kasutamiseks mingit arusaadavat põhjust.

Midagi oli Valuoja puiestee 22 maja keskmise trepikoja kahe korteri elanike vahel siiski varem juhtunud. Nimelt olid kolmanda korruse elanikud juba nädala algul avastanud, et välisukse tagant oli nende korteri elekter välja lülitatud. Kahtlustati küll Rened, aga kindlust selles polnud. Pisut hiljem keerati kinni külm vesi.

Praegu pole teada, kas 2014. aasta suve lõpust kolmandal korrusel elanud perekond teisel korrusel elava Renega midagi rääkis. Teada on vaid see, et reedel läks Rene poodi, ostis sealt ketaslõikuri koos vajaliku kettaga ning lõikas lahti oma ema elukaaslase relvakapi.

Seejärel läks ta korrus kõrgemale ja tulistas läbi ukse. Üheksakuise lapsega kodus olnud naine ei saanud esimesel hetkel arugi, et teda tulistatakse. Ta helistas oma abikaasale, kes viibis töö tõttu Viljandist kaugemal, et ukse taga lõhutakse.

Tulistamise ohvril Alaril ja tema perel olid asjad juba puhkuseks pakitud ning nad tahtsid asuda just lennujaama sõitma, kui tuli telefonikõne, milles paluti abi. Kes täpselt Alarile helistas, pole Sakalale teada. Selleks sai olla vaid kas tule alla jäänud korteris elav naine või tema mees, kes on hukkunu naisevend.

Kui 39-aastane Alar maja ette jõudis, jäid lapsed autosse ning Alar koos oma abikaasaga läks korterisse. Ust uurides sai ta kohe aru, et seda on tulistatud. Välja kutsuti politsei. Korrakaitsjate saabumist Alar ja tema naine ootama ei jäänud. Pole teada, kas oli põhjus autos ootavates lastes või vajaduses rutata lennujaama, aga mees ja naine otsustasid korterist lahkuda. Nad said trepikojas teha kaks sammu, kui uuesti kõlasid lasud.

Naised koos lapsega põgenesid kohe korteri tagumistesse tubadesse. Korterisse jõudis ka Alar, kes suutis veel öelda: „Ma sain vist pihta.” Kuul tabas teda alaselga ning ta jõudis elutuppa, kus ta meedikute pingutustest hoolimata suri.

Tulistaja jättis relva maha ning üritas põgeneda, aga ta tabati maja nurga juures, sest selleks ajaks olid politseinikud juba maja ette jõudnud.

38-aastasele Renele on nüüdseks esitatud süüdistus mõrvas ja tapmiskatses, sest ta tulistas väidetavalt ka ohvri abikaasa pihta, aga ei tabanud. Tulistaja viibib praegu arestimajas ning teada on, et ta on varem olnud ravil psühhiaatriahaiglas.

Majaelanike jutu järgi on Rene olnud seni väga vaikne ning teda on olnud trepikojas vähe märgata. Tema võimaliku tervisehäda kohta naabrid küll teadsid, aga ohtlikuks teda ei peetud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles