Lähedaselt relva varastanud noor mees tappis juhusliku inimese (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varem kinnises raviasutuses abi saanud noor mees murdis lahti lähedasele kuuluva relvakapi ja lasi täna lõuna ajal Viljandi kortermaja trepikojas maha juhusliku mehe.

Prokurör Merike Tikk rääkis täna pärastlõunal kuriteopaiga juures toimunud pressikonverentsil, et relva hoiti korra kohaselt relvakapis, kuid tapmises kahtlustatav mees lõhkus selle tööriistadega. Esialgseil andmeil tegi mees korteriukse lahti ning märkas seal parasjagu viibivat 39-aastast meest, kes oli teel külla teise sama trepikoja korterisse.

Tikk sõnas, et senise info põhjal mehed teineteist ei tundnud ning on selgusetu, miks üks mees teist tulistas. Kõlas mitu lasku. Ohver kukkus trepikojas kokku ning kiirabil teda päästa ei õnnestunud.

Tulistamise järgselt jättis laskja relva oma korterisse ning püüdis põgeneda. Politsei korraldusele peatuda ta ei allunud, mistõttu tegi politsei teenistusrelvast ühe hoiatuslasu ning mees õnnestus maja lähistel kohe kinni pidada. Kinnipidamise käigus keegi viga ei saanud.

Viljandi politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Meelis Rink rääkis, et kohe pärast teate saamist startisid sündmuskohale kõik linnas olnu kolm politseiekipaaži ning politseimajast tõttas kohale veel neli inimest. Seega jõudsid enam-vähem samal ajal Valuoja puiestee 22 maja juurde kümme politseinikku, kes nägid, kuidas seljakotiga mees üritas põgeneda. Et politseinikud ei teadnud, kas mees on relvastatud või mitte, siis tehti tema tabamiseks hoiatuslask õhku. Seepeale andis põgeneja alla. Relva oli ta toast lahkudes maha jätnud.

Tartust oli samal ajal juba Viljandi poole startinud kiirreageerijate üksus, aga nende abi vaja ei läinud.

Mis ajendas kuriteos kahtlustatavat rünnakuks tulirelvaga, on politsei teatel selgitamisel. Politseile on teada, et kuriteos kahtlustatav 38-aastane mees on varasemalt viibinud ravil kinnises raviasutuses. Tema tervisliku seisundi selle raske isikuvastase kuriteo toimepanemise ajal selgitab ekspertiis. Kinnipeetud mehe kontrollimisel selgitati, et ta oli kaine ning negatiivse vastuse andis ka kiirtest narkootikumide võimaliku tarvitamise osas.

Üks tapmispaigaks muutunud trepikojas elav inimene ütles Sakalale, et kuulis mõningase ajavahega kahte pauku, kuid arvas esialgu, et need pärinevad katuseluugi sulgumisest või muust säärasest.

Pärast esimest valju häält oli elanik korra oma korteri välisust paotanud ning kiiganud, kas midagi on lahti. Ainus, mida ta märkas, oli ühe muu korruse naabri rahulik sisenemine oma korterisse. Kahtlusi, et midagi on juhtunud, tal ei tekkinud.

Natuke hiljem kostus korterisse heli, mis meenutas seina sisse augu puurimist. Seejärel kõlas juba teine pauk ning kuulda oli ka naisterahva kiljatust. Pärast seda oli alguses taas vaikne, kuid peagi olid vilkurite saatel kohal politsei ja kiirabi. Tulistamisest sai elanik teada uudistest.

Sakalaga vestelnud elaniku kinnitusel on tegu väga rahuliku trepikojaga. Tapmisjuhtum tuli tema jaoks nagu välk selgest taevast.

Ka korteriühistu esimees Evelin Maalmeister kinnitas, et majas elavad täiesti tavalised toredad inimesed, kellega pole probleeme olnud.

"Kõik on korralikud," lausus Maalmeister.

Tapmise asukoht.
Tapmise asukoht. Foto: Lõuna prefektuur

Politsei pressiesindaja Kerly Peiteli andmetel sel aastal Viljandimaal tapmisi toime pandud ei ole, küll aga on kirjas üks tapmiskatse. Nimelt tungis 15. märtsil Abja vallas 20-aastane noormees kallale oma vanaemale ja ründas noaga naist kaitsnud 50-aastast meest, sest vanaema küsis tagasi raha, mille pojapoeg oli tema pangaarvelt loata võtnud.

TAPMISED VILJANDIMAAL
20150
20143
20131
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles